Viete, aká rastlina sa odborne volá obličkovec západný? Ide o výnimočný botanický fenomén. Jediné semienko tejto rastliny, ktoré tvarom pripomína obličku či boxerskú rukavicu, sa v kulinárskom svete považuje za orech. Vyrastá na konci zdužnatenej kvetnej stopky takzvaného “jablka” (ktoré v skutočnosti nie je plodom) a je obalené vo veľmi tvrdej škrupinke. Poznáme ho pod názvom kešu oriešok. Kešu sú aktuálne štvrtým najobľúbenejším druhom orechov na svete. V inovatívnej čokoládovni Zotter z kešu orechov vytvorili krémový nugát, primiešali do neho kúsky sušeného ananásu a nakoniec pralinku obalili mliečnou čokoládou. Chutným výsledkom je BIO Čokoldáda Hand-scooped Kešu nugát a ananás!
Táto čokoláda sa v rodinnej firme Josefa Zottera vyrába ručne. Na jej výrobu boli použité prvotriedne BIO suroviny, vrátane plnotučného mlieka od voľne sa pasúcich “grass-fed” kráv z malých tirolských fariem “Bio vom Berg”. Kakaové bôby sú z kategórie “fine flavour” (najvyššia kategória kvality) a pochádzajú zo spravodlivého obchodu - Fair Trade. Farmári môžu vďaka Fair Trade uživiť seba i svoju rodinu a žiť dôstojný život. Originálne obaly na čokolády, ktoré navrhol Andreas H. Gratze, premenili každú čokoládu na unikátne umelecké dielo a predstavujú preto dokonalý darček. Na obaly sa používajú papier a farby, ktoré sú ohľaduplné k životnému prostrediu.
BIO čokoládu Hand-scooped Kešu nugát a ananás si už môžete kúpiť v našom e-shope:
Ďalšie čokolády Zotter v našej ponuke:
Viac o čokoládovni si môžete prečítať v našom článku: