Rozmýšľali ste už nad darčekom pre vášho ocka či dedka na Deň otcov? Máme pre vás tip, ktorý zaručene nesklame: Labooko 75% Tanzania z čokoládovne Zotter. Táto tabuľka kvalitnej horkej, vegan, single origin čokolády ponúka zážitok pravého “čokoládového safari”.
Je vyrobená z kakaových bôbov Trinitario, vzácneho hybridu odrôd Amelonado a Criollo, ktorý sa pýši veľmi výraznou ovocnou arómou. Kakaovníky sa pestujú na malých farmách v Kokoa Kamili v blízkosti prekrásneho národného parku v Tanzánii. Vďaka vysokej kvalite kakaa a starostlivému remeselnému spracovaniu - vrátane dlhého konšovania, ktoré trvá až 15 hodín - môžete v chuťovom profile tejto čokolády objaviť bohatý koktejl intenzívneho čokoládového krému, citrusového ovocia, višní, opražených orieškov a melasy.
Zotter čokolády Labooko, ktoré tvoria starostlivo vyberané odrodové čokolády z rôznych kakaových regiónov sveta, presvedčili už v mnohých medzinárodných testoch čokolád a získali viacero prestížnych ocenení. Mimoriadne nápaditá čokoláda sa v rodinnej firme Josefa Zottera v susednom Rakúsku vyrába ručne, z prvotriednych BIO surovín, z kakaových bôbov “fine flavour” (najvyššia kategória kvality kakaa), pochádzajúcich zo spravodlivého obchodu - Fair Trade.
Viac o čokoládovni Zotter si môžete prečítať v našom článku:
Pozrite si aj ďalšie čokolády v našej ponuke:
Tip: Ak si chcete kvalitne vychutnať akúkoľvek čokoládu, nemali by ste ju okamžite rozhrýzť - odporúčame nechať ju v ústach príjemne, veľmi pomaly rozpustiť a tak vychutnať. Vášniví fanúšikovia čokolády si napríklad nechávajú kúsok čokolády "oddychovať" na jazyku a potom si ju jazykom prilepia na podnebie. Zároveň začínajú štekliť takto na podnebie prilepenú čokoládu jazykom a tá sa postupne rozpúšťa. Dobrá čokoláda má krásne dlhú arómu.