Rwenzori, jedno z troch afrických pohorí, ktorých vrcholy sú trvalo zasnežené, zahaľujú mraky a takmer 300 dní v roku ho nevidno. Azda preto je opradené mnohými legendami. Často je spájané s mystickým Mesačným pohorím, ktoré antickí učenci považovali za zdroj rieky Níl. Na kopcoch tohto pohoria v Ugande pestuje 1000 drobných, BIO a Fairtrade certifikovaných farmárov kakaové bôby nazývané “Selection Noir de Noir”. A z takýchto kvalitných kakaových bôbov vyčarovali v remeselnej čokoládovni Zotter tmavú (s podielom kakaa 70%), single origin, vegánsku čokoládu Labooko s neskutočne intenzívnou ovocnou chuťou. Silné tóny červeného ovocia (jahody, čučoriedky, čerešne) sa v jej profile jemne prelínajú so sladkými karamelovými akcentmi. Ak patríte k fanúšikom kvalitných horkých čokolád, rozhodne odporúčame vyskúšať!
BIO horká čokoláda Labooko Uganda 70% je k dispozícii v našom e-shope:
Zotter čokolády Labooko, ktoré tvoria starostlivo vyberané odrodové čokolády z rôznych kakaových regiónov sveta, presvedčili už v mnohých medzinárodných testoch čokolád a získali viacero prestížnych ocenení. Mimoriadne nápaditá čokoláda sa v rodinnej firme Josefa Zottera v susednom Rakúsku vyrába ručne, z prvotriednych BIO surovín, z kakaových bôbov “fine flavour” (najvyššia kategória kvality), pochádzajúcich zo spravodlivého obchodu - Fair Trade.
Viac o čokoládovni Zotter si môžete prečítať v našom článku:
Pozrite si aj ďalšie čokolády v našej ponuke:
Tip: Ak si chcete kvalitne vychutnať akúkoľvek čokoládu, nemali by ste ju okamžite rozhrýzť - odporúčame nechať ju v ústach príjemne, veľmi pomaly rozpustiť a tak vychutnať. Vášniví fanúšikovia čokolády si napríklad nechávajú kúsok čokolády "oddychovať" na jazyku a potom si ju jazykom prilepia na podnebie. Zároveň začínajú štekliť takto na podnebie prilepenú čokoládu jazykom a tá sa postupne rozpúšťa. Dobrá čokoláda má krásne dlhú arómu.